Monday, October 11, 2010

I Blog


I used to say that I would never blog about my child frequently. That was way back then, when I had a job. Those were the times when I went out everyday. See other people. The more people you see, the more interesting (or not) stories you have. Betul tak? Tak payah kasi example la kan? Nak jugak? Ok fine, pemandu bas yang memandu macam orang gile pada waktu puncak seperti waktu pagi. Pemandu kereta yang tak reti2 bagi signal. Kawan2 dia office. Makcik jual kuih karipap yang mahal, 6posen sebijik kenit wei!. Brader HP bawak van tak tepat masa. Makan di Secret Recipi dengan kawan2. Call customer yang klakar (or tak klakar hihi). Customer call marah2. Blablabla.

So now, I don't have a job. I don't see other people on regular basis. Seriously, memang aku tak jumpa manusia lain pon kalau weekdays. So encik suami, if you are reading this, do you now understand the reasons I beg you to go out on weekends?. Okay, I don't beg. Tipu je. Sambung balik. During weekdays, memang hari2 tengok muka Fifi seorang saja. Dari 7pagi-7malam. Kecuali ada adik PosLaju ketuk pintu. Muka adik PosLaju tu je la aku tengok. Ekeke.

Maka, excuse me if I write too much about the only person I see more than I see myself in the mirror, everyday.

To me,



P.S. Nak tulis pasal suami pon. Hmmmm. Takde apa yang menariknya. Kehkehkeh.

6 comments:

Kancilbiru said...

tulis jer resipi ker..makan2 ke walah mesti semua menjejeh air liur..ekekeke

Lin Ghazale said...

uhuhu. takde resepi ape yg menarik pon nak tulis.semua bende org lain semua tau.

zamnzara said...

aku rs kan, ppl tend to tulis benda yg dkt dgn hati mereka. cam aku, normally tulis benda yg aku tgh pk there and then. termasuk la psl anak aku. mcm skrg aku pg ptg pk psl nak jd pretty and pregnant. hence, entry psl baju. keskeskes...

Ana said...

ok apa tulis pasal fifi..i suka je baca...dia dh ada gigi, dah pandai sebut kakakaka, dh boleh berdiri..haha! so, yes! keep up the good work!! ;)

p/s: ala...blog u, tulis je pape..kan adaakukisah.com..kekekeke..

Lin Ghazale said...

@zam betul2. ape yg rase menarik di hati tu la yg kita akn blog about.

@ana ada rupanya u ni..lama senyappp?

Ana said...

mak bizi nyahhh!! kekekeke..