Wednesday, October 27, 2010

Fifi and Turtle

Beberapa hari lepas, aku ade tweet, "Kiss Turtle, Kiss Turtle, Kiss Mommy." Turtle dulu ok? Mari kita lihat gambar turtle tersebut.

*Please, kanak-kanak RPI sekalian, I've had enough of your turtle jokes. They are ancients! So cut it out. Thank you.*


Fifi and her Turtle (shell dia dah lesap)


Inilah rupa turtle yang Fifi kiss dulu sebelum aku tu. Pipi merah gitu. Aw. Sekarang kalau angkat je turtle ni dekat2 ngan muka, terus kiss, tak payah cakap kiss pon takpe. I sedih you. Aku letak muka dekat2 pon tak dapat kiss :((. 

Kalau dia sebut turtle, Fifi akan respond "tete". (Kadang2 bunyi mcm... eh tak payah la kita tulis hihi) Tak caya, meh datang rumah try. Aku rase hanya kebetulan je kot. Dia cuma tau bunyi dan respond kalau dengar, mcm sebut ball, dia akan respond "bhu" or "bhe". Kenapa ade "h"? Sebab ade kluar angin sikit kalau dia sebut. Eekeke. So, kiranya dia tau la huruf "b". Kalau cakap lampu, dia respond "eeeeeepuuuuu" (e mcm  "a"). Kalau cakap iphone pon, dia respond "eeeeepuuuuu" Hahaha. Kadang2 cakap lampu, dia respond "papa". Kahkahkahkah. 

Tapi Fifi tau apa rupa ball and turtle. She doesn't stop to amaze me every single day.


Fifi and red Ball


We love you Fifi.

Bye!


No comments: