Friday, September 17, 2010

Type ON Raya dan hantarkan kepada 2010

Tak perlu tiup2 blog sebab blog aku bersih, takde sawang mahupun habuk.

Hari Raya tahun ni biasa2 aje. Haha. Macam takde perasaan langsung. Orang kata kalau ade anak raya best. Tapi aku rase seperti biasa. Extra work for me sebab kena siap kan satu insan kecil di pagi hari. Ape2 pon memakaikan anak baju2 raya - best. Hehe.

Theme karer
Theme color tahun ni adalah biru laut. Ramai org bertema kan warna biru yang sama rasanya. Haisehmen. Tahun depan nak make sure kaler tak sama ngan ramai org. Haha. Aku akan buat survey dulu sebelom pilih kaler. :P

Keluarga Saya
Selain Fifi yang mendapat sejumlah RMxxx duit raya, aku juga masih mendapat duit raya barang seringgit dua. Sebenarnya lebih dari seringgit dua. :P. Sebahagian duit raya telah digunakan untuk memotong rambut baru semalam. Natalie Portman style. Ye aku tau rupa aku takde rupa Ms Portman pon. Pendek. Senang. Hati puas. Tak panas. Ada balance lagi duit raya, bole simpan dalam bank.


Open house pertama dekat Kompleks Japerun Serkam. Aku tak tolong apa pon. Adalah tolong pass2 sket kat budak2. Pastu Fifi nak tido, aku pon tido sekali dalam office ayah. Gambar pon tak banyak. Takkan nak amik gambar time tido jek.
Duit raya dari orang inilah yang ditunggu-tunggu 
Bila Fifi nampak orang ni, dia jadi kacang lupakan kulit T__T
Jalan2 raya pon tak amik gambar sangat. Suamiku pemalas  ke penyegan ke. Tak pasti. Beli kamera mahal2 pastu segan plak nak amik gambo. AKu pelik betol la. Lenkali biar aku amik, lu jaga anak, lu mau? Heh. Jalan raya tahun ni, byk spend masa dalam kete sebab Fifi asal masuk kete je ngantuk. Pastu bile dah sampai dia still tido plak. Nak kejut, kesian. So tunggu je la beramai2 dalam kete. 
Tido
Sebelum tido
Open house kedua kat rumah. Pon tak tolong pape, tolong makan je. Ekekeke. Tapi catering. Dah bayar kan? Takkan nak tolong. Please la. Style cakap tak sedar diri punya. Haha. Fifi je la tolong, tolong ramas nasik impit.



Plan esok nak gi Kluang. Tengok la jadi ke tak. Kalau jadi, nak singgah Kluang Station.


3 comments:

Anonymous said...

Fifi melekat je dgn auntie sbb auntie suke ajar bende lagha.

zamnzara said...

nanti lps pregnant aku nak ckp dgn confinement lady nak kurus cam ko lah. pakai tudung jenis apa pun cantik jek...

Lin Ghazale said...

bole zam. bole2. tp skrg aku kurus sgt. seluar semua longgar. tak elok jugak tuh