Tuesday, August 24, 2010

Raya 2010 Prep

Bila barang-barang raya Fifi dah settle. Baru lah boleh fikir pasal barang-barang raya her parents. Lagi 15-16 ari nak raya. Ho yes! Parents nya tak banyak pon barang raya.

  • 1 pasang baju melayu.
  • 1 pasang baju kurung. Acah je. Actually aku ada hmm 4 pasang. Ok tenang2. Jangan cakap pape dulu. 2 pasang daripadanya adalah dari tahun lepas. Tahun lepas kan pregnant, takleh pakai. So tahun ni la pakai. Tak pon carry-forward tahun depan je. Kan mudah begitu? Di sinikah tahun depan? Wallahualam. Mintak2 tidak :P
  • kasut - Pakai je apa yang ada. Sebenarnya aku ada crocs tipu je. Lantak la.
  • songkok - I have no idea. Kena la bertanya malam kang. Malu bertanya sesat jalan.
  • sampin - Ada 1 helai. Tapi mcm tak sesuai. Maka, pinjam sampin ayah la boleh? 
  • tudung - Ni yang paling meriah sekali process mencari nya. Tapi semua bantai online la. Aku sungguh malas nak ke Jalan TAR atau ke mana2 butik/kedai. Bagaikan tidak sesuai dengan situasi. Tapi Wak Ripin kata, gi malam best sikit. Lagipon malam2 bole minum2. Tapi orang tetap ramai, tak kira waktu. Tengok lah nanti macamana.
Theme karer tahun ni adalah rahsia. HAHAHA. Rahsia la kononnya.

Preparation rumah.
  • Aku nak touch-up dinding ni. Bila tah nya. Pembeli cat kata, nanti nanti nanti. Haih.
  • Nak repaint dapur. Kalau sempat.
  • Nak print and frame gambar.
  • Nak tukar sarung sofa, kalau ada color yang sesuai. Kalau takde, basuh je apa yg ada tu.
  • Bekas kuih, nak kene beli ke? 
Dah tu je. Lain2 tu biasa2 sudah.

Habes!


4 comments:

Melissa said...

bekas kuih to harus kot. i nak dtg umah nanti u nak serve dlm apa?

Lin Ghazale said...

Piring dan pinggan. Masalahnya, i ade ke kuih raya? Akakaka

z@m said...

kasut - try gi parkson. ada brand nama larrie. aku br discover. comfortable thp hush puppies/primavera kot. cantik pun ye. price dam RM60.

bekas kuih - kalo nak hidang dlm piring jek, baik order cistat aku jek.

Lin Ghazale said...

oh larrie ek.menarik.masih ade balance 100 parkson voucher.wohoo.

nnt la aku cari bekas. rase mcm adiah kawin ade je aritu. tapi tah mane.takot org dah amik letak dalam store mak aku :s