Monday, August 30, 2010

Raya 2010 Prep II

Dalam entry Raya 2010 Prep, aku ade list kan beberapa perkara yang perlu dilakukan ke atas rumah tercinta ni. Bought and installed a few things already. Tapi sebenarnya list bertambah2 dari entry lepas. Kekeke.

  • Penyangkut towels di belakang pintu bathroom - Ok, baru nak ada. :P Selama ni aku sangkut je kat mane2 asalkan tersangkut, tak basah. - installed in both bathrooms
  • Mirror for 2nd bathrom - installed
  • Mirror for living room - bought
  • Carpet - done
  • Touch up - Uuuu panjang cerita touch up ni. Oleh kerana kami mengekalkan warna asal rumah pada most of our walls, terpaksa la carik cat yg betul2 match. Developer confirm la gune cat lousy. Susah ok nak carik cat lousy? Ade 1 ni dari jauh nampak match, dari dekat tak. So mata aku sakit. Maka we decided to repaint the walls. Semua walls yg bewarna asal. Huuuuuuuu. Only dekat luar la. Dekat dlm bilik semua touch up je dengan warna yg jauh ok, dekat tak ok. Dari mata kasar tak nampak. Kene mata halus2 baru nampak. Hihi. Keje2 mengecat, hmm I'd say 50-60% siap. Maka sekarang wall kat luar ade 3 colors. Hahaha. Tengok la mcmana, maybe kene repaint salah satu color. Maybe yg living room punya feature wall. Tunggu dah siap semua, baru nampak keperluan.
  • Repaint kitchen - bought paint.
  • Book rack - belom beli lagi :(
Pastu dalam nak beraya2 ni, we discovered that Fifi nak belajar berpaut, memanjat dan sebagainya. So we need a sturdy tv rack la. The one we have now was bought from Tesco 5 years ago. Yang murah punya. Tiang2 dia dari plastic material rasanya. Seeing her nak try2 paut tu, agak mengerikan. Kena la beli lain, plus I think we need to sorok all the cables. Ada duit ka takda duit ka, itu blakang kira. Better safe than sorry, kan?

Sekian saja activity weekend ini.

P/S: Sometimes I think our house looks like a Tadika with all the colors. To calm us down, just think that colors are good for Fifi HAHA :P


1 comment:

Mama Ardini said...

kejap je kan fifi da nak move to another step..gud2..x lama lg duduk la tuh..nk kick off tu je kdg2 lmbt skit, buat kita risau.hehe..selamat menjaga anak yg memapah, memanjat, mencapai segala bagai..penat weh.