Thursday, August 26, 2010

Crawl Baby Crawl

I desperately need to face-lift this house. It has been like what it is now since we moved it. Adoila. So, we went to IKEA on Wednesday night. I need a book rack. A big one. We ended up buying a carpet and a mirror. Book rack tu kena ukur dulu la. I want it to be just nice, not too big and not too small. Tengok lah weekend ni ke singgah. Ada berbuka free lagi di Marche. Hoyeahhhhhhhhhhhh!

Maka malam ni bentang lah carpet baru tersebut. Carpet itu sungguh bersejarah because Fifi crawled on it for the first time. I was lying down, Wandy was mopping the house because Fifi tumpah kan air earlier. Haish! Tiba-tiba, "Eh what r u doing Fifi?", I said. "Ehhhhhhhhhhh dia merangkak laaaaaaaaaaaa", dengan excitednya memanggil sang suami. HAHA. Excited sungguh la hai. You must be thinking "Hek ela. Rileks2 la". Tak apa. Nak excited jugak. I wonder whether I'll be this excited with child number X.

She only did it on 2-3 occasions and for less than 5 "steps" and only on the carpet. Lantai licin kot eh? When we acah her with toys ka apa ka, she will return to her "army" crawl kerana ianya lebih laju.

Semoga dia merangkak dengan cepat.

Ok habes cerita.

4 comments:

Wafaa said...

ha,dh merangkak ni siap la berkejar dgn dia.masuk gear 5 kang,tiba2 masuk dapur

faiza said...

good job fifi.. u make your mommy proud :)

Ana said...

wahh..fifi dh merangkak! mesti dia tggu carpet baru tu nk tunjuk skill..pasni u kene beli carpet lg la,kasi 1 rumah..hehe

Lin Ghazale said...

Hoho baru sikit2. Malam td je buat. Siang ni tak pulak. Asik merengek2 ntah apa yg x kena. T___T. Kurg pahala puasa arini.
Tapi aku nak ckp jgk dah merangkak. Ekekkekee