Monday, August 9, 2010

Baby Room @ The Curve

We went to the curve yesterday to meet Wafaa + Iman. I'm not going to write about that. What I'd like to write is the lack of baby rooms at The Curve.

Ke kitorg yang tak jumpa? From the map hanya show 1 je dekat level 1, area Mothercare. And the only one baby room only has 2 changing tables and 2 cubicles for breastfeeding.

It's quite shocking to me. Selama ni tak berlama2an kat The Curve. Usually we end up changing kat IKEA. Takkan sebesar2 The Curve tu ade satu tu je? Leceh wooo. Aku nak bf in public kang org pandang. Kalau org dok tenung2 ni, aku tableh. And I don't pump. Fifi kalau kasi botol dia gigit2. Bukan sedot. Ahh malasssss.

Walaupon baby room dia wangi gila and rasa nak dok lama2 kat dalam tu. Aku still think they should put more baby rooms la. At least 1 at each level. Buat la mcm Jusco. Haish. Kedekut betol lah Boustead Curve.

Ape2 pon kalau sebenarnya ade byk lagi baby room kat Curve, harus la korang bgtau aku. Thanks.




7 comments:

Marjan Jeffry said...

baby room at Mahkota Parade is called Mothers Room. And guess what? When I want to change my baby diaper they ask question and stuff. I think baby room should be gender neutral...to me thing like this is sexist!

aieesha.salleh said...

ha ah.. lack of baby room kot. sebab aku selalu akan ke level 1 tu. try masuk dalam metrojaya tak? mana tau ada baby room dalam tu. selalu macam parkson jusco semua ada baby room kan..

and my experience, nak tukar pampers kena tunggu 2 orang dalam tu keluar. kena pulak yang mak budak (melayu kita lak tu) perangai macam harem.. ada ke, dah tau kita nak guna, boleh terhegeh2 pack bag anak dia, check kiri kanan? Anak dah berjalan keluar dah.. Adoi, sabar je lah

Lin Ghazale said...

@jep that is exactly the case i talked abt in one of my entries prev'ly. Kalau ayah jln dgn anak kt mane nak tukar diaper. Diskriminasi betul!

@aishah metrojaya tak masuk la plak. Mungkin ada lah kan? Mcm jusco.

ajan said...

Ada lagi satu, dekat metrojaya ke ape tah. Dekat toy and baju baby section.

Same size dengan baby room first floor tu.

Lin Ghazale said...

@ajan, sama level ke?

Eka said...

ade lagi satu baby room dlm Metrojaya.. kid's level.. kt c2 slalu xde org.. hihihi..

Lin Ghazale said...

A ah. ada dalam metrojaya