Thursday, August 5, 2010

Baby Cubes

1 pack ada 2ozx8cubes only. Gambar ni illustrasi je.
The baby cubes bought from TinyTapir are here! Actually they arrived the day before yesterday. 
Skarang aku sangat happy bila dah siap masak, nak masukkan makanan dalam cubes comel tersebut. Haha. Ok poyo sebenarnya.Cubes tu ada penanda aras. 30ml, 45ml, 70ml (2oz). Sekarang sudah tau berapa banyak Fifi makan at each feeding. Sekarang sudah tau yang aku tabur beras dalam periuk tiap2 pagi tu bila jadi bubur berapa oz.

Makanya, standard Fifi makan 2oz each feeding. So satu hari 6oz. Aku tak sure. Adakah ini Normal? Kurang? Terlebih? Badan Fifi still macam tu jugak. Metabolism tinggi kot. Asik berak. Ekekeke. Berat naik 500gram je setiap bulan :S. Konpem jadik taik la.

Kalau angin baik, kadang2 makan 2-3oz. Kalau angin tak baik 1oz jek.

Ok dah habes!

P/S: Angkat bontot goyang2 - checked.

2 comments:

Paie said...

Wowie.. Cube nie bpa ke? Brapa satu?

Lin Ghazale said...

@paie ha ah bpa free. Selamat nak ltk dlm microwave, freezer,dishwasher. Warmer tak sebut plak. Tp aku ltk je dlm warmer. 1 set (2oz x 8cubes) + tray = 41 ringgit kat tinytapir. Try lah google2 kot ade lg murah.