Friday, July 30, 2010

Aku Seorang Emak

Haha. Tak dapek den nak membayangkan anak den panggil den emak! emak!

Ok back to the real reason I'm writing this.

Aku duduk rumah kan? Jadi, aku suka la blog-hopping ntah ke mana2. Baca blog2 ibu2, bapak2, org2 blom kawin, org2 perasan best, org2 perasan lawa dll. Kadang2 baby2 diorg ni sebaya Cik Fifi. Lewat sehari, awal 5 hari, lewat 2 minggu. Camtu2 la. Pastu aku tengok kebolehan anak2 mereka ni. Ada yg dah merangkak. Ada yang dah boleh duduk. Yang dah berjalan, aku blom la jumpa lagi. Kalau aku jumpa yg dah berjalan, aku nak pegi jumpa baby tu. Ekekeke.

Walaupon, aku tak patut berfikiran camni, adalah jugak sekelumit (sekelumit...siapa sangka aku guna?) rasa risau di hati. Eceh! "Apsal Fifi still merayap2 je?". Haha. Gelak plak. Tapi aku serius ni. "Anak si A ni, lahir lewat dr Fifi pon dah bole merangkak. Gila hebat lah. Fifi ni slow ke development nya?". Macam2 la terfikir, benda2 yg ibu2 bapak2 je pk ni. Org2 bujang, sila blah skrang!

Dah itu je la yang aku terpk sebenarnya. Hahaha. Pendek kan tulisan aku kali ni? Panjang2 pon bukan korang baca.

Kesimpulannya, takpe la Cik Fifi. Take your own sweet time. Tapi jangan la terlalu sweet pulak. Agak2 la nak oi. 
Rajin2 la practice okeh?. Kami beli rumah ni kan bole tahan luas nya. Tak bertangga2. Rata je. Mudah dan sesuai sekali. 

(*_*!) Berpeluh memikirkan nanti dia merayap satu rumah. Oh man.

Ok dah sudah.

Rambut takdak ni bila nak tumbuh? 

4 comments:

yumyum said...

takpe la Cik Fifi. Take your own sweet time. Tapi jangan la terlalu sweet pulak. Agak2 la nak oi. ]

hahaha lawak la ayat neh. haa kalau ko nak training dia merangkak kan, ko letak toy kat depan dia bagi dia nak amik. so dia macam usaha sket maju kedepan.
eh tapi dah boleh merayap kan? alamak macam tak berkesan pulak idea aku kehkeh

Lin Ghazale said...

haha dia dah maju ke depan dah. tapi merayap la. bkn merangkak. dia reti diri kat lutut, reti gak angkat badan gune tangan. tapi takleh buat pada masa yg sama. so either menyondol or angkat badan. akakaa

Lan0stZz said...

aler biar lambat asal selamat fifi kan kan? once dah merangkak, nanti tersondol lah, bibir berdarah lah. maknye jugakkk yg risau hehe.

hQ pun slow dulu sbb gedebab berat. aku punya la risau sampai paksa dia nangis2. last bolayan and biar dia ikut suka hati. dah bleh lari dah now so toksah risau and kurangkan bloghopping kasi jeles je hahaha.

aieesha.salleh said...

Emm, used to orang cakap anak aku berat pasal tu lambat. pernah terasa macam ko. tapi aku end up berfikir yang biar laa he takes his own sweet time. sampai masa jalan laa. tapi kena prektis gak tu. hehehe